At oxo.is you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Demokrati Team – LUCUS

Demokrati Team

Demokrati er et undervisningsspil til iPads, der spilles på Slotsholmen.

Spillerne føres igennem demokratiets historie fra det gamle Grækenland til dagens Danmark, mens de motiveres til at løbe, udforske og samarbejde.

HVAD

Demokrati er et undervisningsspil til iPads, der spilles på Slotsholmen. Spillerne føres igennem demokratiets historie fra det gamle Grækenland til dagens Danmark, mens de motiveres til at løbe, udforske og samarbejde.

I spillet bevæger eleverne sig rundt på området i grupper, og lærer om demokratiets historie som styreform fra det gamle Grækenland til dagens Danmark. Imens får de ligeledes et bedre kendskab til de forskellige demokratiske institutioner og mindesmærker, som Slotsholmen er rig på.

 

HVOR

Spillet viser et kort over området, hvorpå en række punkter er vist. Spillernes egen position er også vist på kortet, sådan at de kan se, hvor de er, og hvor de kan gå hen. Som ramme for spillet skal eleverne – i grupper af fire – danne et politisk parti, og forsøge at få mandater nok til at vinde regeringsmagten. Mandaterne får de ved at løse en række forskellige opgaver rundt omkring i området. Disse opgaver kunne fx være: at svare rigtigt på spørgsmål, at se sig omkring efter bestemte bygninger eller genstande, at stemme om hvorvidt en række ord har relation til et bestemt tema eller ved at løbe hurtigt rundt til en række punkter på kortet.

Spillet er inddelt i tre forskellige missioner, der hver behandler en bestemt tidsperiode i demokratiets historie. Disse er: 1) Demokratiets græske oprindelse, 2) Revolutionernes tid og 3) Demokrati i Danmark. For at bevæge sig fra én bane til den næste skal spillerne indsamle mindst 30 mandater.

 

BAGGRUND

Indholdet er blevet til i et samarbejde mellem spildesignere og undervisere fra Amager Lille Skole og Sønderbro Skole. Spillet er udviklet med støtte fra Ministeriet for Børn og Undervisning, og vil kunne indgå i undervisningsforløb for såvel dansk, historie og samfundsfag. Spillet bliver gratis tilgængeligt for alle skoler i Danmark.
Slotsholmen er en enestående lokalitet i Danmark: Her lagde Absalon i 1167 sin borg, der stadfæstede København som spirende magtcentrum i Øresundsregionen – og herfra har Danmark været regeret stort set lige siden. Herudover er alle tre instanser af magtens tredeling repræsenteret, i form af Statsministeriets-, Folketingets- og Højesterets bygninger.
Spillet samt lærervejledning kan hentes på <a href=”https://materialeplatform.emu.dk/materialer/bogkort/71134630″>Materialeplatformen</a> eller direkte på App Store.